vineri, 30 iulie 2010

Adi Bezna

Îndrăgostit de folk de la vârsta de şapte ani, Adi Bezna a organizat festivaluri de folk şi a cântat alături de mari artişti români. Deşi s-a născut la Baia Mare, Adi a crescut şi a locuit de când se ştie la Piatra Neamţ. Excepţie o fac anii petrecuţi în perioada în care a studiat la Liceul de Marină din Constanţa.

Din 1999, timp de zece ani, a lucrat în presă. A avut ocazia să realizeze emisiuni la două posturi de radio şi la trei televiziuni locale.

A organizat cinci festivaluri de muzică rock

Adi a fost atras de muzica folk din copilărie, când asculta acest gen muzical la radio. La liceu a pus bazele unei trupe rock unde era vocalist şi chitarist. În 1990, a cântat la Piatra Neamţ în trupa Rebeca, împreună cu Sorin Pavlidis şi Costelin Tălmaciu. Doi ani mai târziu a luat naştere grupul Teuton, un proiect realizat de Adi Bezna împreună cu Adi Necula şi Costi Ignat.
În ultimii ani a organizat şase gale folk la care au cântat Mircea Baniciu, Doru Stănculescu, Tatiana Stepa, Mircea Vintilă, Florin Chilian şi Zoe Alecu. Proiectul îşi propunea ca în deschidere Adi să cânte alături de tinere talente ale folkului. Artistul nemţean este şi fondatorul „Proiect folk“, un eveniment muzical de trei zile la Teatrul Tineretului şi al Galelor Folk. A participat la festivaluri şi concursuri unde a fost premiat, iar în 2008 a câştigat marele premiu la Festivalul „Poarta Sărutului“ de la Târgu Jiu.
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu